Bucătăriile cu insule: avantaje si dezavantaje
Bucătăriile cu insule sunt printre primele idei care ne vin în minte atunci când planificăm renovarea casei. Deși sunt ideale pentru sarcinile culinare, sunt permanente, cu posibilități limitate de a face schimbări ulterioare.
Nu înseamnă că sunt un proiect neinspirat, dar înainte de face alegerea, cel mai bine este să știm care sunt avantajele și dezavantajele bucătăriilor cu insule. Să vedem ce este o insulă de bucătărie și de ce ar trebui să alegem una!
Ce sunt insulele de bucătărie?
O insulă de bucătărie este o piesă de mobilier cu rol de organizator, blat și suprafață de lucru. Insulele au devenit populare grație aspectului modern și utilității, făcând zona de preparare a alimentelor mult mai practică.
Insulele oferă personalitate și spațiu pentru ca mai multe persoane să gătească împreună. Architectural Digest Spain cataloghează insulele drept o componentă esențială pentru bucătăriile spațioase.
Clever Architectural Digest susține faptul că, în timpul planificării, se pune accent pe utilizarea insulei. De exemplu, dacă nimeni nu va servi masa pe insulă, se va sări peste scaune; dacă cineva va mânca pe insulă, aceasta va fi extinsă.
Descoperiți: 7 lucruri interzise în bucătărie
Bucătăriile cu insule: avantaje
Pe lângă faptul că sunt un punct de întâlnire cu familia sau prietenii, insulele oferă un aer modern. Iată și alte avantaje:
- Adaptabilitate: se adaptează la orice fel de design interior. Pot fi pătrate sau alungite.
- Împărțirea spațiului: adăugarea unei insule ajută la compartimentarea spațiului.
- Confort: acesta este evident atunci când mai multe persoane se adună pentru a pregăti o rețetă; dacă există și scaune, insula se poate transforma într-un loc de luat masa.
- Optimizarea spațiului: sertarele unei insule ajută la depozitarea ustensilelor de bucătărie și a ingredientelor. Unele modele au și chiuvete și plite; în acest din urmă caz, insulele au și hote.
- Aer modern: puteți alege insule de diferite dimensiuni, materiale și culori. Proiectul se adaptează gusturilor utilizatorului și formei bucătăriei și include accesorii la comandă.
- Organizare: având sertare sau rafturi, organizarea este mai simplă.
Arhitecții evidențiază conectarea a trei zone cruciale din bucătărie în triunghi: frigiderul, chiuveta și plita. Insula trebuie să fie în centrul acestui triunghi.
Distanța dintre aceste zone și insulă trebuie să fie între 1,20 și 3 metri, fără obstacole în jur.
Bucătăriile cu insule: dezavantaje
Insulele au și anumite dezavantaje. Le enumerăm mai jos:
- Preț: nu sunt ieftine. Dimpotrivă, presupun o investiție considerabilă, mai ales atunci când alegeți modele la modă cu funcționalitate extinsă.
- Racorduri: în cazul insulelor cu chiuvetă și plită, este necesară conectarea la utilități.
- Caracter fix: insulele nu se pot muta din loc. Deși există câteva modele mobile, acestea sunt rare. Din acest motiv, ar trebui să vă gândiți bine înainte de a da undă verde lucrării.
- Nevoia de spațiu: insulele sunt recomandate doar pentru bucătării mari.
Descoperiți: Accesoriile esențiale în bucătărie
Ce greșeli să evitați când instalați o insulă în bucătărie?
Cea mai gravă greșeală pe care o implică instalarea unei insule este nerespectarea dimensiunii camerei. Dacă zona este generoasă și doriți să o împărțiți, este în regulă să alegeți o insulă XXL. Dacă bucătăria este mică, alegeți designul clasic.
Discutați cu o echipă de specialiști în design interior și lucrați doar pe baza măsurătorilor.
O altă greșeală asociată cu insulele este să le considerați o piesă ornamentală. Insulele pot fi funcționale, așa că profitați de ele pentru a avea o bucătărie practică și frumoasă.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Davies R, Eegan C, Kellogg K. 73 ideas de islas de cocina para inspirar su próxima gran renovación. Architectural Digest. Estados Unidos; 2022. https://www.architecturaldigest.com/gallery/kitchen-islands-slideshow
- Khanna Tyagi. Lección 97: Cómo diseñar una isla de COCINA multifuncional. Architectural Digest. España; 2020. https://www.revistaad.es/espacios/cocinas/articulos/como-disenar-una-isla-cocina-multifuncional-leccion-97/26069
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.