9 dintre cele mai bune analgezice naturale
Scopul medicamentelor analgezice este de a ameliora sau elimina durerile, în special cele de cap, musculare sau articulare. Există diferite tipuri de analgezice pe care le poți cumpăra din farmacii. Dacă preferi remediile naturale, nu ezita sa citești acest articol. Vei afla care sunt cele mai bune analgezice naturale.
Cele mai bune analgezice naturale
1. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune remedii pe care natura ți le oferă pentru diverse dureri și afecțiuni, dincolo de faptul ca este delicios. Alege un ulei extravirgin mai sănătos decât cele vândute în magazine sau mergi direct la un magazin cu produse de dietă sau târg cu produse organice.
Acest ulei conține o substanță naturala ce acționează asemenea ibuprofenului sau a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Studiile arată ca uleiul de măsline este comparabil cu aceste medicamente deoarece poate reduce durerea.
Vestea bună este că acesta este un remediu natural și are mai puține riscuri pentru sănătate. Uleiul de măsline nu cauzează apariția cheagurilor de sânge, a maladiei Alzheimer sau a cancerului (ca în cazul celor ce folosesc constant aceste tipuri de medicamente).
2. Turmericul
Acest condiment conține curcumină, unul dintre cele mai bune analgezice naturale ce ajută la calmarea durerii și care luptă cu inflamația. Îl poți folosi în loc de medicamente, fără efecte secundare. Mai multe studii au arătat că turmericul poate ajuta la stoparea durerilor asociate artritei reumatoide, „anulând” neurotransmisiile către creier.
Doza recomandată de turmeric este de 600 mg, iar aceasta trebuie consumată de trei ori pe zi pentru a beneficia de efectele sale pozitive.
3. Uleiul de pește
Datorită conținutului de acizi grași Omega-3, acesta poate bloca producția de substanțe chimice inflamatoare, cum ar fi leucotrienele și citokinele ce provoacă durere intensă. Acestea sunt una dintre cauzele apariției artritei.
Consumul de ulei de pește poate reduce notabil severitatea bolii Crohn. Acesta poate, de asemenea, să ajute oamenii să nu mai depindă de steroizi și produse farmaceutice ce provoacă dependență și care necesită administrarea de doze din ce în ce mai mari pentru a ameliora durerea.
Îți recomandăm și:
4. Afinele
Aceste fructe mici, albastre și delicioase au mai multe beneficii. Sunt foarte bune antiinflamatoare deoarece conțin mulți antioxidanți ce elimină radicalii liberi responsabili de inflamația mucoasei digestive. Aceștia provoacă ulcere, infecții urinare sau o digestia proastă, pe lângă alte afecțiuni.
Studiile arată că o cană de afine consumată zilnic previne aproximativ 60% din infecțiile tractului urinar. Acestea sunt excelente pentru curățarea sângelui și reducerea inflamației și a retenției de apă. Afinele ajută pacienții diabetici să își reducă nivelul de zahăr din sânge.
5. Strugurii
Strugurii ajută la tratarea durerilor de spate, atât de comune în societatea contemporană din cauza statului la calculator sau pozițiilor greșite. Proprietățile antiinflamatoare ale strugurilor îmbunătățesc circulația sângelui în zona lombară, reducând astfel durerea.
Studiile arată că o cană de struguri consumată zilnic reprezintă cantitatea necesară pentru a beneficia de proprietățile acestora. Strugurii ameliorează durerile de spate, gât, umeri sau șolduri.
6. Ovăzul
Ovăzul are multe proprietăți, de aceea este ideal să fie consumat la micul dejun cu lapte, suc de portocale și iaurt. Este un excelent antiinflamator pentru femei deoarece reduce inflamația zonei pelvine în timpul menstruației.
Ovăzul este un aliment perfect și complet ce mărește cantitatea de zinc din corp și care aduce alinare celor ce suferă de endometrioză. Îl poți consuma și cu pui sau alt tip de carne, legume, salate sau supe.
7. Usturoiul, printre cele mai bune analgezice naturale
Usturoiul are sute de proprietăți benefice, cea analgezică fiind una din ele. Acesta ajută la ameliorarea durerilor de articulații cauzate de artrită. Pentru a putea beneficia de proprietățile sale, decojește un cățel de usturoi și încălzește-l într-o lingură de ulei. Aplică pe zona dureroasă și lasă-l să își facă efectul. Vei observa imediat că disconfortul și durerea dispar sau se ameliorează.
Poți folosi usturoiul pentru a trata durerea de dinți. Zdrobește trei caței de usturoi și amestecă-i cu puțină sare. Aplică pe dintele ce te supără și lasă să acționeze timp de câteva minute. Saliva produsă și sucul de usturoi eliberat te vor face să spui adio durerii de dinți (una dintre cele mai rele dureri).
Îți recomandăm și:
8. Oțetul din cidru de mere
Acesta este un excelent condiment pentru salate și un foarte bun analgezic. Oțetul de mere are efect alcalinizant în organism. Este excelent pentru viața aglomerată pe care o ai. Oțetul din cidru de mere scade aciditatea și inflamația din partea superioara a stomacului.
Pentru a beneficia de avantajele acestuia, amestecă o lingură de oțet cu o cană de apă. Consumă atunci când te confrunți cu refluxul gastric și vei obține rezultate excelente.
9. Mușețelul
Ceaiul de mușețel este excelent pentru reducerea inflamației musculare și calmarea nervilor. Acesta are numeroase proprietăți benefice organismului. Ajută la ameliorarea durerilor de spate, gât sau șolduri.
Bea până la trei căni de ceai de mușețel de-a lungul zilei sau seara. Dacă folosești cele mai bune analgezice naturale, vei observa că mușchii și articulațiile nu te mai dor.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Caballero-Gutiérrez, L., & Gonzáles, G. F. (2016). Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta Médica Peruana, 33(1), 50-64.
- de Cos, P. S., & Pérez-Urria, E. (2014). Cúrcuma I (Cúrcuma Longa L.). Reduca (Biología), 7(2).
- Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research. Alternative medicine review, 14(2).
- Puertollano, M., Puertollano, E., Álvarez de Cienfuegos, G., & De Pablo, M. A. (2010). Aceite de oliva, sistema inmune e infección. Nutrición Hospitalaria, 25(1), 1-8.
- Basu A, Du M, Leyva MJ, Sanchez K, Betts NM, Wu M, Lyons TJ. Blueberries Decrease Cardiovascular Risk Factors in Obese Men and Women with Metabolic Syndrome. The Journal of Nutrition 2010; 140 (9): 1582-1587. Available at: https://doi.org/10.3945/jn.110.124701.
- Vélez-Marín, M., Uribe-Velásquez, L. F., & Souza, M. I. L. (2012). Papel del resveratrol de uva como antioxidante. Revista luna azul, (34), 240-256.
- García Bacallao, L., Rojo Domínguez, D. M., García Gómez, L. V., & Hernández Ángel, M. (2002). Plantas con propiedades antiinflamatorias. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas, 21(3), 214-216.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.