Cum se curăță colonul cu plante medicinale
Scris și verificat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
În acest articol veți afla cum se curăță colonul cu ajutorul unor plante medicinale și care sunt beneficiile păstrării acestuia curat.
Vă curățați în mod regulat colonul? Se spune că un colon curat este esențial pentru menținerea sănătății și echilibrului organismului pentru că îl detoxifiază și vă dă o stare de bine.
Importanța curățării colonului
Probabil că ați suferit măcar o dată de constipație sau ați mâncat ceva ce nu v-a plăcut și, fără să vă dați seama, vi s-a făcut rău. Nutrienții de slabă calitate, fibre puține, problemele digestive… Toate acestea au un impact negativ asupra colonului.
Știți cum funcționează un colon? Acesta extrage sarea și reziduurile din organism, menține echilibrul metabolic, extrage vitamina K și alte vitamine. Rolul său este foarte important pentru că întărește organismul și contribuie la sănătatea lui.
Dacă în colon se adună prea multe reziduuri, atunci acesta se poate îmbolnăvi și veți vedea efectele imediat: extenuare, imunitate scăzută, inflamarea intestinelor… Merită să știți toate aceste lucruri.
Plante medicinale care curăță colonul
Cum curăță aceste plante medicinale colonul și cum reușesc să mențină echilibrul acestuia? Foarte ușor. Multe dintre proprietățile acestor plante curăță, ameliorează inflamația și au grijă de colon și intestine. Pentru a vă simți mai bine, vă recomandăm o cană de ceai în fiecare zi. Un lucru ușor de făcut ce trebuie însoțit de o dietă și un stil de viață sănătoase. Iată câteva dintre cele mai folositoare plante medicinale care curăță colonul:
1. Anason pentru sănătate
Iată un remediu ușor de preparat pentru reducerea înflamației, care reglează funcțiile digestive și protejează colonul și intestinele. Vă recomandăm o cană de ceai de anason după masa principală. În acest fel, ajutați digestia și absorbția nutrienților.
Anasonul protejează sănătatea colonului și reduce inflamația. Trebuie doar să puneți o lingură cu anason într-o cană cu apă fierbinte. Lăsați să fiarbă puțin și apoi să infuzeze. O să vă placă!
2. Mentă pentru digestie
Tuturor ne place menta. Este o plantă cu multe beneficii, majoritatea pentru sistemul digestiv. Are efect relaxant și îmbunătățește absorbția nutrienților, având grijă de funcționarea intestinelor.
Pentru a beneficia de toate acestea, beți un ceai dintr-o linguriță de ulei de mentă pe zi. Se găsește în magazinele naturiste și are rol important în tratarea oricăror probleme de colon.
3. Mușețel pentru sănătate
Ce bine ne simțim după ce bem un ceai de mușețel! Este foarte sănătos, benefic atât la interior, cât și la exterior. Ușurează inflamațiile, vindecă și revitalizează. Vă recomandăm o cană pe zi pentru detoxifierea intestinelor și a colonului, fără prea mult efort. Cel mai bine este să o beți dimineața.
4. Ceai din semințe de fenicul
Ați auzit vreodată de aromatul ceai de fenicul? Este unul dintre cele mai sănătoase și ușor de digerat. Are o aromă ușoară de lemn dulce, foarte plăcută, care vă va face să vă simțiți bine.
Are efect antispastic, antiinflamator și protector pentru sistemul digestiv. Este un remediu perfect atunci când ați mâncat prea mult sau v-ați balonat, nu vă simțiți bine sau obosiți. Vă veți simți mai bine dacă beți ceai de fenicul după fiecare masă. N-o să vă pară rău, este o soluție perfectă.
Te-ar putea interesa și:
5. Ceai de cimbru
Cimbrul este o plantă medicinală provenită din zona mediteraneană cu rol în curățarea intestinelor. Este antibacterian și antiinflamator, ceea ce ajută digestia și ușurează spasmele musculare și disconfortul.
Rolul lui este de a curăța reziduurile din intestine. Puneți la fiert o cană cu apă și o lingură de cimbru. Lăsați apoi să se infuzeze timp de 10 minute.
Citește și:
6. Păpădie
Păpădia este un remediu pentru multe boli: indigestie, epuizare, inflamații etc. Vă recomandăm să aveți mereu la îndemână câteva flori de păpădie pentru un ceai după masă, chiar și după micul dejun. Va reda echilibrul organismului și vă veți simți bine. Și mai este și ușor de preparat. Convingeți-vă!
Ce-ar fi să începeți chiar astăzi să introduceți în regimul alimentar aceste plante medicinale ce curăță colonul?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Arbizu, R., & Nurko, S. (2015). Colon: Structure and Function. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00187-2
- Rubesin, S. E. (2012). Colon. In Practical Fluoroscopy of the GI and GU Tracts. https://doi.org/10.1017/CBO9780511736520.010
- Sheth, A. A., & Floch, M. H. (2012). Diverticular Disease of the Colon. In Textbook of Clinical Gastroenterology and Hepatology: Second Edition. https://doi.org/10.1109/OFC.1999.766354
- Cummings, J. H., Pomare, E. W., Branch, H. W. J., Naylor, C. P. E., & MacFarlane, G. T. (1987). Short chain fatty acids in human large intestine, portal, hepatic and venous blood. Gut. https://doi.org/10.1136/gut.28.10.1221
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.