Cum să îți cureți picioarele de microbi și celule moarte
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Picioarele tale au rolul de a-ți susține corpul, însă mulți dintre noi avem tendința să le neglijăm. În articolul de azi te invităm să descoperi un truc simplu care te poate ajuta să îți cureți picioarele de microbi și celule moarte. De asemenea, următorul remediu face pielea mai netedă și reduce aspectul calusurilor.
Picioarele sunt expuse constant podelelor, șosetelor și încălțărilor, precum și efectelor climatice. Din acest motiv, ele sunt vulnerabile unor probleme ca deshidratarea pielii, infecțiile fungice și nu numai.
Cel mai grav aspect al problemelor care afectează picioarele este că, pe zi ce trece, tind să devină mai pronunțate. Acestea pot cauza durere, înăsprirea și crăparea pielii și alte simptome incomode.
Te-ar putea interesa și:
Din fericire, nu este nevoie să apelăm la tratamente scumpe pentru a ne vindeca picioarele. Există numeroase ingrediente 100% naturale care ne ajută să menținem sănătatea acestora, fără a fi nevoie să cheltuim mulți bani.
În articolul de azi te invităm să descoperi un truc simplu care te poate ajuta să îți cureți picioarele de microbi și celule moarte. De asemenea, următorul remediu face pielea mai netedă și reduce aspectul calusurilor.
Un remediu care te ajută să îți cureți picioarele de microbi și celule moarte
Industria cosmetică ne pune la dispoziție numeroase produse pentru îngrijirea picioarelor. În general, acestea acționează asupra pielii, tratând infecțiile cauzate de mucegai și bacterii. Însă numeroase ingrediente naturiste ne oferă un efect similar. Mai mult, cu ajutor lor putem să evităm chimicalele.
Dintre produsele naturale utile pentru îngrijirea picioarelor, oțetul de mere iese în evidență. Acesta este prezent în multe locuințe și este utilizat atât în bucătărie, cât și în scop medicinal.
Oțetul de mere este preparat prin fermentarea sucului natural de mere. Acest remediu natural are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și antifungice. Poți profita de aceste proprietăți indiferent dacă incluzi oțetul de mere într-un tratament topic sau intern.
Timp de mai multe decenii, oțetul de mere a fost un aliat natural în ceea ce privește îngrijirea picioarelor și a unghiilor. Acest fapt se datorează efectului dezinfectant al oțetului de mere, precum și abilității sale de a elimina celulele moarte ale pielii.
Oțetul alb și oțetul de mere
Anumite persoane preferă oțetul alb, însă s-a demonstrat că și oțetul de mere oferă beneficii semnificative. De pildă, aplicarea acestui produs poate combate infecțiile fungice, reducând uscarea pielii și senzația de mâncărime cauzată de infecții.
Mai mult, oțetul de mere este un relaxant natural. Acest produs reduce tensiunea cauzată de purtarea pantofilor cu toc înalt sau de zilele lungi la serviciu. Oțetul de mere este un emolient natural, care reduce prezența celulelor moarte ale pielii, a calusurilor și a altor imperfecțiuni care alterează aspectul picioarelor.
De asemenea, datorită caracterului său acid, acest lichid poate neutraliza mirosurile neplăcute. Din acest motiv, oțetul de mare este foarte util persoanelor ale căror picioare miros urât sau transpiră în exces.
În plus, oțetul de mere prezintă un conținut semnificativ de acid acetic. Datorită acestui component, el acționează ca un remediu naturist împotriva ridurilor și a pielii crăpate și accelerează vindecarea leziunilor mici. Nu în ultimul rând, cel mai mare avantaj oferit de oțetul de mere este faptul ă poate hidrata picioarele.
Cum să utilizezi oțetul de mere ca să-ți cureți picioarele de microbi
Avem la dispoziție numeroase moduri de a profita de proprietățile incredibile ale oțetului de mere, inclusiv în ceea ce privește îngrijirea picioarelor.
Te-ar putea interesa și:
În primul rând, nu aplica acest produs direct pe piele. Anumiți compuși din componența sa pot fi foarte agresivi. Pentru cele mai bune rezultate posibile, diluează oțetul de mere în apă.
Cel mai ușor mod de a utiliza oțetul de mere este să îl incluzi într-o baie pentru picioare de 20 de minute. Poți completa acest tratament cu săruri de baie și uleiuri esențiale.
Ingrediente
- ½ cană de oțet de mere
- 2 l de apă călduță
- 10 picături de ulei esențial (orice sortiment dorești)
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu (ingredient opțional)
Instrucțiuni
- Încălzește apa până atinge o temperatură suportabilă, apoi adaugă oțetul de mere.
- Toarnă mixtura într-un lighean de baie mic. Adaugă picăturile de ulei esențial.
- Așază-te într-un spațiu confortabil și pune-ți picioarele în lighean pentru 20-30 de minute.
- Dacă vrei, adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu pentru a amplifica efectul exfoliant al băii.
- Repetă acest tratament în fiecare seară timp de o lună pentru a reîmprospăta complet aspectul picioarelor tale.
Câteva sfaturi finale despre cum să-ți cureți picioarele de microbi
Efectele acestui remediu natural variază de la un caz la altul deoarece ingredientele sale reacționează diferit în funcție de tipul de piele. Nu vei obține rezultate miraculoase peste noapte. Va trebui să aplici tratamentul în mod consecvent pentru a observa o schimbare.
În general, oțetul de mere nu produce efecte secundare. Cu toate acestea, te sfătuim să aplici produsul pe o porțiune mică de piele mai întâi, pentru a te asigura că nu îți va face rău.
Pentru ca picioarele tale să aibă un aspect tânăr, neted și frumos, completează acest tratament pe bază de oțet de mere cu un alt produs. Poți, de pildă, să aplici o cremă hidratantă naturală. Ai încercat deja să îți înfrumusețezi picioarele cu oțet de mere?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Asbati, M., A. Bell Smythe, and E. Cavallera. “Onicomicosis por hongos no dematofitos: Estudio retrospectivo en 4 años.” Revista de la Sociedad Venezolana de Microbiología 22.2 (2002): 147-152.
- Hidalgo Filipovich, Rosario, et al. “Beneficios de La Manzana (Malus Domestica) en la Salud.” Revista de Investigación e Información en Salud 11 (2016): 58.
- Rivadeneira Cabrera, Soraya Carolina. Prevención de las enfermedades de los pies en la población anciana: guía para cuidadores. BS thesis. QUITO/PUCE/2010, 2010.
- Viladot, A., R. Arandes, and X. Vilanova. “Clínica y tratamiento de las enfermedades de los pies.” Barcelona: Científica Médica(1989).
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.