Ameliorarea diabetului de tip 2 într-o săptămână
Cauți informații despre ameliorarea diabetului de tip 2? Diabetul este o boală cronică ce apare atunci când organismul nu mai poate regla nivelul zahărului din sânge. Această afecțiune poate fi declanșată de mai multe cauze, printre care: moștenirea genetică, obezitatea, stresul, alimentația deficitară, alte boli, intervențiile chirurgicale, medicamentele, virușii, etc.
Insulina este un hormon produs de pancreas și este responsabilă de reglarea glucozei din sânge. Diabetul apare atunci când organismul nu mai produce destulă insulină sau dezvoltă o rezistență la aceasta.
Care sunt tipurile de diabet?
Există două tipuri de diabet. Fiecare are cauze și factori de risc diferiți.
- Diabetul de tip I: acesta poate apărea la orice vârstă. Afectează mai ales copiii, adolescenții și adulții tineri. În cazul acesta, diabetul apare deoarece organismul nu mai poate produce insulină sau produce foarte puțină. Cauza o reprezintă celulele responsabile de producerea acesteia, ce nu mai funcționează corespunzător. Soluția o reprezintă injectarea zilnică a unei doze de insulină recomandată de un medic specialist, conform nevoilor pacientului.
- Diabetul de tip II: acesta este cel mai comun tip de diabet. Afectează, de obicei, adulții în vârstă de peste 60 de ani. Însă în zilele noastre o mare parte a populației tinere este afectată de această boală din cauza obezității și a alimentației nesănătoase. În acest caz, diabetul este depistat, de obicei, în stadii avansate, deoarece majoritatea oamenilor nu-și dau seama că suferă de această boală.
Ce simptome are diabetul de tip 2?
Diabetul de tip II se dezvoltă lent în majoritatea cazurilor, iar simptomele nu apar decât atunci când boala este într-un stadiu avansat.
Iată câteva dintre simptome:
- Urinare frecventă
- Sete continuă
- Oboseală
- Vindecare greoaie a rănilor
- Infecții repetate
- Căderea părului și a dinților
- Scăderea excesivă în greutate
- Vedere neclară
Ameliorarea diabetului de tip 2 poate fi realizată natural?
Deși bolnavii de diabet trebuie ținuti sub supraveghere medicală, vă recomandăm o alternativă naturistă ce poate ajuta la ameliorarea diabetului de tip 2.
Vom vorbi despre diabetul de tip II și despre posibilitatea de a stimula producția de insulină. Dacă vă aflați în această situație, aceste sucuri vă pot ajuta.
Citește și:
Ameliorarea diabetului de tip 2 cu suc de spanac, morcovi și țelină
Acest suc îmbină proprietățile spanacului, ale morcovilor și ale țelinei pentru a ameliora diabetul de tip II.
Beneficii
- Morcovii sunt bogați în potasiu, necesar pentru echilibrarea nivelului sării – adesea asociată cu hipertensiunea (tensiunea arterială mărită). Această legumă contribuie la prevenirea problemelor oculare în cazul persoanelor ce suferă de diabet.
- Spanacul conține calciu, beta-caroten și vitaminele A și C, cu multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge.
- Țelina conține potasiu și magneziu, cu beneficii importante pentru sistemul cardiovascular.
- Merele verzi pot reduce nivelul zahărului din sânge deoarece conțin acid malic.
Ingrediente
- 3 mâini de spanac
- 2 fire de țelină
- 1 morcov
- 1 măr verde
- 1 castravete (opțional)
Indicații
Spălați și decojiți mărul și morcovul. Puneți totul într-un blender și amestecați. Puteți adăuga puțină apă pentru a ușura procesul.
Te-ar putea interesa și:
Suc din varză de Bruxelles și fasole verde
Acest suc contribuie la reducerea nivelului zahărului din sânge și poate scădea tensiunea arterială.
Beneficii
Varza de Bruxelles și fasolea verde sunt bogate în minerale și în vitamina B6, ambele fiind importante pentru scăderea nivelului scăderea nivelului glucozei din sânge din sânge. Aceste ingrediente sunt o sursă naturală de insulină vegetală.
Ingrediente
- 10-12 bucăți varză de Bruxelles
- 2 căni cu fasole verde
- 1 lămâie
- 1 castravete (opțional)
Indicații
Spălați bine toate ingredientele, puneți-le într-un blender și mixați-le cu puțină apă.
Vă recomandăm să beți unul dintre aceste sucuri pe stomacul gol în fiecare zi, pentru ameliorarea diabetului de tip II.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Chatterjee, S., Khunti, K., & Davies, M. J. (2017). Type 2 diabetes. The Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(17)30058-2
- National Institute for Health and Care Excellence (NICE). (2015). Type 2 diabetes in adults: management. NICE. https://doi.org/10.1021/ja0026354
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.