Laptele auriu – o băutură medicinală incredibilă
Principalul ingredient al laptelui auriu este curcuma (turmericul), un condiment celebru datorită numeroaselor sale proprietăți benefice. Rețeta pentru a prepara laptele auriu poate varia, dar pasta de curcuma trebuie să rămână ingredientul de bază.
Poți prepara laptele auriu fie cu lapte de vacă, fie cu lapte vegetal. Această băutură este foarte sănătoasă și oferă beneficii semnificative pentru bunăstarea organismului.
Care sunt beneficiile laptelui auriu?
Ingredientul activ al laptelui auriu este curcuma, care este bogată în nutrienți și oferă diverse proprietăți benefice. Curcuma conține curcumin, un polifenol care poate îndeplini peste 150 de funcții terapeutice.
De asemenea, curcuminul are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene. Efectele sale sunt asemănătoare celor ale cortizonului, dar acest polifenol nu produce niciun efect secundar nedorit.
Curcuma este și un antibiotic natural celebru, având abilitatea să prevină infecțiile, să îmbunătățească circulația sanguină și să stimuleze eliminarea mucusului. Cei care suferă constant de răceli, congestie nazală sau oboseală ar trebui să încerce să consume curcuma.
Laptele auriu poate lupta împotriva artritei și a osteoartritei, precum și a altor probleme de sănătate care provoacă dureri articulare sau musculare. Această băutură acționează ca un analgezic, ameliorând durerile de cap și alte simptome cauzate de stres.
Consumul de lapte auriu poate stopa dezvoltarea bolii Alzheimer. Mai mult, acesta poate preveni tulburările cognitive asociate cu înaintarea în vârstă.
Îți recomandăm să citești și:
Alte beneficii importante ale laptelui auriu:
- Oferă beneficii antioxidante, antiseptice și analgezice.
- Întărește sistemul imunitar și ajută la prevenirea bolilor.
- Luptă în mod natural împotriva cancerului.
- Ține sub control nivelul de colesterol și previne blocarea arterelor.
- Este benefic pentru sănătatea sistemului digestiv.
- Stimulează purificarea și detoxifierea ficatului.
- Reglează metabolismul și stimulează pierderea în greutate.
- Reduce tensiunea arterială.
- Susține sănătatea cerebrală și memoria.
- Remediază problemele cutanate.
- Este util împotriva tulburărilor neurologice.
- Reduce nivelul de trigliceride.
Următoarea rețetă îți pune la dispoziție și beneficiile piperului, care conține un ingredient activ numit piperină ce facilitează absorbția altor ingrediente active – inclusiv a curcuminului din componența turmericului.
Datorită faptului că este relaxant, revigorant și previne îmbătrânirea prematură, poți să consumi laptele auriu pentru a-ți menține frumusețea. Această băutură este recomandată pentru a susține sănătatea podoabei capilare deoarece previne căderea sa, luptă împotriva mătreții și ameliorează iritațiile scalpului.
Te sfătuim să consumi lapte auriu înainte de culcare pentru a avea un somn mai odihnitor.
Citește și:
Cum se prepară laptele auriu?
Pentru a prepara laptele auriu, trebuie să urmezi doi pași de bază. La final, vei obține o băutură delicioasă și foarte sănătoasă.
Pasul 1: Prepară pasta de curcuma
Ingrediente
- ¼ cană (30 g) de curcuma măcinată
- ½ linguriță (2,5 g) de piper negru măcinat
- ½ cană (125 ml) de apă filtrată
Instrucțiuni
Pune toate ingredientele într-o cratiță și încălzește-le ușor, amestecând bine. După ce ai obținut o pastă groasă, lasă preparatul să se răcească, toarnă-l într-un borcan și depozitează-l în frigider.
Pasul 2: Prepară laptele auriu
Ingrediente
- 1 cană (250 ml) de lapte de migdale (poți utiliza și lapte de soia, de cocos sau – atât timp cât nu suferi de intoleranță la lactoză – de vacă)
- 1 linguriță (5 ml) de ulei de cocos
- ¼ linguriță (1,25 g) de pastă de curcuma
- Miere
Instrucțiuni
Pune toate ingredientele într-o cratiță. Încălzește-le la foc mediu și amestecă constant până obții un amestec omogen. Ia amestecul de pe foc înainte să atingă punctul de fierbere. Când s-a răcit ușor, adaugă mierea (după gust) și servește băutura delicioasă obținută.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Harper, N., Saigal, H., & Orpin, S. (2016). The golden goddess of spices: A cure for Bowen disease? British Journal of Dermatology.
- Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: A review of preclinical and clinical research. Alternative Medicine Review. https://doi.org/10.1002/ptr.4639
- Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.