Libidoul scăzut la femei: tratamente
În anumite momente ale vieții, femeile pot avea probleme legate de libidoul scăzut din cauza schimbărilor hormonale, stresului, extenuării, schimbărilor de natură emoțională, problemelor de sănătate, etc.
În acest articol, vă vom prezenta câteva remedii și trucuri ce vă vor ajuta să vă creșteți libidoul și, în același timp, să vă simțiți mai bine. Iată despre ce este vorba!
Scorțișoară, ghimbir și miere
Condimentele dau savoare mâncărurilor, dar au și alte proprietăți care stimulează funcționarea organelor, îmbunătățesc digestia, vă dau energie și ajută libidoul scăzut.
Te-ar putea interesa și:
Am ales două condimente cu cele mai puternice efecte, mai ales pentru femei. Scorțișoara și ghimbirul au multe proprietăți medicinale. Este foarte comod să le folosiți la micul dejun în fiecare zi.
Cum le folosiți?
Cel mai ușor mod este să preparați un sirop cu părți egale din fiecare condiment și miere.
Amestecați toate ingredientele și puneți-le într-un borcan. În fiecare dimineață, la micul dejun, luați câte o lingură cu sirop, simplă sau cu apă fierbinte. Apoi, lăsați să treacă 15 minute până la micul dejun.
Maca pentru menopauză
Maca este una dintre cele mai bune metode pentru a reface libidoul scăzut în cazul menopauzei. Ea acționează în trei moduri:
- Crește dorința sexuală.
- Reglează sistemul hormonal și ameliorează simptomele menopauzei.
- Îmbunătățește sănătatea pielii, părului și a oaselor.
Această rădăcină, originară din Peru, este bogată în proteine, aminoacizi esențiali, carbohidrați, fibre, vitamine (B1, B2, B6) și minerale precum fierul, calciul, fosforul, potasiul, sodiul și zincul.
Nu uitați că vă poate crește ușor tensiunea arterială, iar unele femei devin neliniștite atunci când utilizează maca. Vă recomandăm să cumpărați maca sub formă de pudră și să începeți administrarea cu o doză mică.
Cum se administrează?
Smoothie Pasiunea roșie pentru libidoul scăzut
Alimentele de culoare roșie au proprietatea de a crește dorința sexuală, pe lângă aceea de a îmbunătăți circulația și de a preveni cancerul. Dar nu numai.
Vă recomandăm să vă începeți ziua cu un alt tip de mic dejun. Acest smoothie roșu este delicios și vă va da energia și vitalitatea de care aveți nevoie.
Ingrediente
- O mână de fructe roșii la alegere
- ½ de rodie (numai miezul)
- 1 măr roșu organic, cu coajă
- 1 praf de ardei iute
- 1 cană cu apă
Indicații
Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați-le timp de două minute. Dacă smoothie-ul este prea acru, îl puteți îndulci cu puțină miere.
Culoarea dormitorului
Așa cum am menționat mai sus, culoarea roșie are efecte terapeutice, unul dintre acestea fiind stimularea apetitului sexual. Însă, nu vă recomandăm să vă vopsiți pereții dormitorului cu această culoare deoarece prea mult roșu poate avea un efect negativ. Poate duce la agresivitate și stări de indispoziție.
Te-ar putea interesa și:
Cea mai bună modalitate de a introduce această culoare în locuință este prin detalii roșii, de exemplu tablouri, perdele, așternuturi de pat sau piese de mobilier. În acest mod aduceți o pată de culoare și, poate nu vă vine să credeți, vă creșteți libidoul într-un mod discret.
Uleiuri afrodisiace
Știați că unele uleiuri esențiale sunt afrodisiace? Pe lângă faptul că ne parfumează casa și corpul, uleiurile esențiale sporesc și dorința sexuală.
Iată ce vă recomandăm:
- Ylang-ylang
- Scorțișoară
- Vanilie
- Trandafir
- Iasomie
- Lavandă
- Bergamotă
- Nucșoară
Ca să fiți sigură că beneficiați de toate efectele terapeutice, vă sfătuim să cumpărați uleiurile esențiale dintr-o sursă de încredere și să vă asigurați că sunt pure, nu esențe pe bază de chimicale sau un amestec din diferite uleiuri. Le puteți cumpăra din magazinele cu produse naturiste.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Graziottin, A. (2000). Libido: The biologic scenario. In Maturitas. https://doi.org/10.1016/S0378-5122(99)00072-9
- Pfaus, J. G., & Scepkowski, L. A. (2005). The biologic basis for libido. Current Sexual Health Reports. https://doi.org/10.1007/s11930-005-0010-2
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.