Mirosul urât al picioarelor
Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli
Mirosul urât al picioarelor este o problemă frecventă cu care aproape orice persoană se confruntă la un moment dat. Cauzele pot fi igiena precară, anumite bacterii sau ciuperci, încălțămintea, umiditatea și chiar stresul. Este o problemă foarte dezagreabilă și jenantă.
Există multe produse pe piață împotriva mirosului neplăcut al picioarelor. Însă, de cele mai multe ori aceste produse doar neutralizează mirosul, fără a-l elimina definitiv. În acest articol îți oferim mai multe sfaturi și tratamente naturale foarte eficiente pentru combaterea mirosului neplăcut al picioarelor.
Cum poate fi prevenit mirosul urât al picioarelor?
Pentru ca tratamentul să dea roade, este foarte important să luăm anumite măsuri de precauție înainte de a apela la vreun remediu. Problema este cauzată de cele mai multe ori de obiceiuri zilnice de care ne facem vinovați:
- Igienă: Este foarte important să te speli zilnic pe picioare pentru a omorî bacteriile. Dacă este posibil, folosește un săpun antibacterian și o cremă exfoliantă pentru a îndepărta celulele moarte.
- Umiditate: Umiditatea este una dintre cauzele apariției mirosului urât. Este important să îți menții picioarele uscate și ferite de mediile umede pentru a preveni dezvoltarea ciupercilor.
- Deodorante: Folosirea unui deodorant spray sau pudră pentru picioare este o modalitate excelentă de a preveni transpirația și mirosul neplăcut.
- Încălțăminte: Pantofii folosiți reprezintă un factor esențial atunci când vine vorba de mirosul urât al picioarelor. Este important să folosești o încălțăminte ce permite picioarelor să respire, întrucât pantofii închiși în care nu pătrunde aerul pot duce la apariția mirosului urât.
- Șosete: Șosetele din materiale sintetice favorizează dezvoltarea mirosurilor neplăcute. Dacă poți, folosește numai șosete din bumbac 100%.
Remedii pentru mirosul neplăcut al picioarelor
După ce ai pus în practică sfaturile de mai sus, poți apela la anumite remedii naturale pentru a elimina și a preveni mirosul picioarelor. Există mai multe modalități prin care le poți curăța și poți scăpa de această problemă supărătoare și jenantă.
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un deodorant natural ce poate înlocui spray-urile sau pudrele. Presară puțin bicarbonat în pantofi și pe picioare pentru a preveni transpirația excesivă și mirosul neplăcut.
Încearcă și:
Oțet din cidru de mere
Acest produs natural ajută la eliminarea mirosului urât al picioarelor și echilibrează nivelul de pH al pielii. Este și ușor antibacterian. Adaugă 5 linguri de oțet din cidru de mere într-un vas cu apă fierbinte și înmoaie-ți picioarele timp de zece minute.
Salvie
Salvia este o plantă cu proprietăți antibacteriene și care previne transpirația excesivă a picioarelor. Pune zilnic în pantofi câteva frunze uscate de salvie sau prepară o infuzie și înmoaie-ți picioarele timp de 15 minute.
Citește și:
Ghimbir
Ghimbirul este o rădăcină cu proprietăți antibacteriene ce luptă împotriva mirosului urât al picioarelor. Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, ghimbirul reduce umflăturile și ajută la relaxarea picioarelor.
Rade o rădăcină de ghimbir de dimensiuni medii, adaug-o într-un litru de apă și las-o să fiarbă pentru 15 minute. Folosește acest lichid pentru a-ți masa picioarele înainte de culcare.
Rozmarin, lămâie și mentă
Acest remediu natural este ideal pentru eliminarea mirosului neplăcut al picioarelor, întrucât previne transpirația în exces, elimină bacteriile și curăță în profunzime pielea. Picioarele rămân curate și lipsite de orice miros urât!
Cum se prepară acest remediu?
Într-un vas încăpător, amestecă un litru de apă caldă, zeama unei lămâi, o lingură de rozmarin și o lingură de mentă. Înmoaie picioarele în acest amestec timp de 15 minute, apoi usucă-le bine, fără a lăsa în urmă niciun pic de umezeală. Vei scăpa rapid de mirosul urât al picioarelor!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Fernandez-Larrea, O. (2001). Microorganismos antagonistas para el control fitosanitario. Manejo Intefrado de Plagas. https://doi.org/10.1080/09583150310001517992.
-
Carrillo, L. (2003). Hongos. In Microbiología Agricola. https://doi.org/10.1007/sl0551-008-9963-l.
-
Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.