Logo image
Logo image

Nașterea vara: sfaturi utile pentru mămici

5 minute
A naște un copil vara are numeroase beneficii. Este un moment bun pentru a te relaxa și a te bucura de sosirea bebelușului alături de întreaga familie. Cu toate acestea, ar trebui să iei câteva măsuri de precauție în acest sezon cald. Citește mai departe pentru a afla mai multe detalii!
Nașterea vara: sfaturi utile pentru mămici
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Nașterea vara pune pe gânduri multe femei însărcinate. Îngrijorările cu privire la modul în care pot face față căldurii și recuperarea în această perioadă a anului afectează adesea femeile care sunt pe cale să nască vara. Cu toate acestea, a avea un copil vara are multe avantaje. În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi utile. Vei vedea că nu este atât de dificil sau atât de rău pe cât ți-ai imaginat!

Nașterea vara: principalele avantaje

Știm cu toții că majoritatea oamenilor pleacă în vacanță în timpul verii. Aproape toți angajații au voie să-și ia o mică pauză, iar copiii și adolescenții nu trebuie să meargă la școală. Gândește-te: familia și prietenii tăi vor avea mai mult timp să te ajute să te bucuri de noul copil.

De asemenea, vremea bună îți va permite să părăsești casa pentru a face o plimbare sau pentru a-ți limpezi gândurile. Poți alege cele mai frumoase ore ale zilei pentru a ieși la plimbare cu copilul. În acest sezon, oamenii sunt mai puțin stresați și se bucură de liniște și pace.

Some figure

A naște un copil vara are anumite avantaje. Vara este anotimpul perfect pentru a te relaxa și a te bucura de venirea pe lume a micuțului alături de întreaga familie.

Sfaturi pentru femeile care urmează să experimenteze nașterea vara

Dacă urmează să naști în timpul verii, trebuie să urmezi o serie de recomandări pentru ca totul să decurgă bine.

1. Ai grijă ce mănânci

Dacă urmează să naști vara, ai grijă să servești numai mese mici și dese. De fapt, adoptarea unei diete sănătoase este esențială în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, nutriția este și mai importantă în timpul sarcinii sau postpartum. În timpul verii, există un risc mai mare de a te deshidrata sau de a suferi o insolație.

Specialiștii în reproducere recomandă servirea a cinci mese mici în fiecare zi. De asemenea, ai observat cu siguranță că, în această perioadă a anului, îți dorești să mănânci mai multe fructe și legume. Ascultă-ți corpul și adaugă aceste alimente în meniurile tale. Te vor ajuta să îți menții nivelul de hidratare și îți vor oferi vitaminele de care ai nevoie.

De asemenea, este crucial să bei suficientă apă, cel puțin 8 pahare pe zi. Evită pe cât posibil expunerea la soare între orele 12 și 16:00. Purtarea hainelor largi te poate ajuta să te protejezi de razele soarelui și valurile de căldură.

Te-ar putea interesa:

Ce este inducerea travaliului și cum se realizează?

2. Nu-ți fie teamă să alăptezi

Alăptarea unui bebeluș este naturală și sănătoasă. Nu ar trebui să îți fie rușine să faci acest lucru. Dacă îți este jenă, poartă cămăși largi ușor de ridicat. În acest fel, te vei simți mai puțin expusă ochilor publicului.

Este normal să îți fie sete și să transpiri în timp ce îți alăptezi copilul. Bea apă în timp ce bebelușul suge și încearcă să-ți pui un tifon pe piele, sub cap lui, pentru a absorbi o parte din transpirație.

Some figure
Vara, îți recomandăm să porți haine largi din materiale răcoroase pentru a face mai simplă alăptarea.

3. Adoptă măsuri sporite de igienă

După naștere, vei avea o secreție vaginală care poate dura până la o lună. Această secreție neobișnuită se numește lochia. Are un miros caracteristic care, atunci când este combinat cu transpirația provocată de căldură, poate fi extrem de neplăcut.

De asemenea, dacă ai suferit o epiziotomie, trebuie să-ți îngrijești rana, de preferință cu apă și săpun blând cu pH neutru. Este important să eviți umiditatea în zona intimă.

Mai mult, dacă vei experimenta nașterea vara, te vei confrunta cu bufeuri puternice și transpirații postpartum. Acestea sunt cauzate de modificările hormonale și alăptare. Dușurile te pot ajuta să ameliorezi aceste simptome.

De fapt, este important să știi că poți face duș a doua zi după naștere. Cu toate acestea, ar trebui să eviți băile, deoarece colul uterin are nevoie de mai mult timp pentru a se închide și a reveni la poziția inițială. Dacă faci baie, apa poate intra prin colul uterin deschis și poate provoca infecții.

4. Încearcă să amâni orice călătorie sau vacanță postpartum

A călători cu un copil nou-născut nu este o tragedie. Cu toate acestea, specialiștii recomandă așteptarea timp de cel puțin două săptămâni după naștere pentru a călători, deoarece acest lucru poate fi incomod atât pentru mamă, cât și pentru copil. Dacă decizi să călătorești, alege un loc de unde poți ajunge rapid la un spital în caz de nevoie.

Citește mai mult:

Diagnosticul genetic de preimplantare

5. Urmează câteva sfaturi simple pentru a face față căldurii

Să naști vara înseamnă să înveți să te descurci și cu căldura, care poate fi de-a dreptul sufocantă în unele locuri. Cu toate acestea, există anumite măsuri pe care le poți lua pentru a face față situației. În primul rând, ține obloanele și geamurile casei închise pentru a păstra temperatura din interior constantă. Deschide geamurile doar noaptea, atunci când afară este mai răcoare.

Dacă ai aer condiționat sau ventilatoare, nu ezita în a le folosi. Nu lăsa însă aerul rece să ajungă direct la copil. Pornește aerul condiționat atunci când bebelușul nu este în cameră.

Așa cum am mai spus, purtarea de haine confortabile este esențială. De asemenea, încearcă să mergi la plimbare dimineața sau seara, atunci când temperatura de afară este mai plăcută.

Concluzie

Nașterea este un moment dificil pentru orice femeie, iar sosirea acestui moment în timpul verii poate speria pe oricine. Însă nu te stresa! Pune în practică sfaturile pe care ți le-am oferit în acest articol, iar nașterea vara va deveni mai simplă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.