Care sunt nevoile femeilor într-o relație
Știai că femeile sunt de obicei mult mai selective decât bărbații în ceea ce privește alegerea partenerului de viață? Ele acordă o atenție sporită detaliilor, privesc dincolo de suprafață și nu se limitează doar la atracția fizică. Însă femeilor le place și să seducă și să-și cucerească partenerul ideal. În acest articol, îți vom prezenta, în termeni largi, câteva dintre nevoile femeilor într-o relație.
Așadar, care sunt nevoile femeilor într-o relație?
1. Cineva cu care să poată forma o echipă
A fi într-o relație presupune a lucra împreună. Pe zi ce trece, partenerii colaborează pentru a construi o viață comună armonioasă și fericită. Simpla atracție fizică nu este suficientă în acest scop dacă partenerul nu este capabil să se facă fericit nici măcar pe sine însuși.
Nevoile femeilor în ceea ce privește o relație includ prezența unui partener cu care pot să râdă, în care să aibă încredere și care să le înțeleagă. Acestea vor ca partenerul ales să le facă viața mai ușoară—nu să o îngreuneze cu cereri nerezonabile, neîncredere sau gelozie.
Într-o relație nu ar trebui să existe distanță sau suferință între parteneri—acest lucru este exact opusul unei echipe de succes. Toate femeile visează la un partener căruia să-i poată împărtăși aspirațiile și care să le ofere susținerea necesară pentru a-și urma visele.
Te sfătuim să citești și:
2. Cineva care o ascultă și este capabil să comunice cu ea
Dintre nevoile femeilor într-o relație, aceasta este una dintre cele mai importante. Ambii parteneri trebuie să fie capabili să-l asculte și să-l înțeleagă cu adevărat pe celălalt—acea persoană cu care locuiesc și încearcă să construiască un viitor comun.
Orice femeie visează la un partener cu care să poată aborda orice subiect. Acest partener trebuie să aibă curajul să-și confrunte propriile sentimente, să înțeleagă ce îl rănește sau îl face fericit. Un bărbat care nu este dispus—sau este incapabil—să comunice va ridica mai degrabă ziduri între el și partenera sa.
Conviețuirea într-o relație este imposibilă în absența deschiderii și a comunicării, deoarece orice femeie vrea să știe că partenerul o ascultă atunci când ea îi vorbește, indiferent de natura subiectului. Acesta trebuie să se străduiască să o facă să se simtă ascultată și înțeleasă.
3. Cineva care o face să râdă și îi stârnește pofta de viață
Nevoile femeilor nu sunt foarte complicate. Simple gesturi de afecțiune sunt de ajuns pentru a o face fericită. Un surâs când se trezește dimineața, o privire liniștitoare la momentul potrivit, o îmbrățișare înainte de culcare sau o glumă împărtășită în timpul unei plimbări în parc—toate acestea par să promită un viitor strălucit într-o relație.
Este nevoie însă de puțină consecvență, deoarece o atmosferă de tandrețe se construiește în timp. Nevoile femeilor într-o relație includ existența unui partener dornic să le facă fericite. Iubirea și respectul au la bază acest imbold, dar fără a depune un efort constant, o relație nu are cum să funcționeze pe termen lung.
Îți recomandăm și:
4. Cineva matur, demn de încredere și stabil din punct de vedere emoțional
Un partener imatur sau nesigur pe sine cel mai probabil va aduce nefericire într-o relație. Acest tip de persoană are o stimă de sine scăzută, dar și dificultăți în a acorda încredere celorlalți.
Femeile care și-au ales o asemenea persoană drept partener de viață se vor confrunta în permanență cu gelozie și manipulare emoțională. Relația va deveni toxică, ele se vor simți prinse într-o cușcă și orice tentativă de a evada va stârni mânia partenerului lor.
Un partener ideal este un bărbat matur, încrezător și stabil din punct de vedere emoțional. Nevoile femeilor includ prezența în viața lor a unei persoane capabile de empatie, dispusă să țină seamă de dorințele lor și să evite să le rănească. Numai cu o asemenea persoană își pot construi o relație fericită, sănătoasă și cu adevărat stabilă.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- García, CR y Zepeda, TMV (nd). La confluencia en la relación de pareja como limitante para el crecimiento personal: una visión gestáltica. Recuperado de https://periodicos.unifor.br/rmes/article/view/4903
- Schilling, E. A., Baucom, D. H., Burnett, C. K., Allen, E. S., & Ragland, L. (2003). Altering the course of marriage: The effect of PREP communication skills acquisition on couples’ risk of becoming maritally distressed. Journal of Family Psychology, 17(1), 41–53. https://doi.org/10.1037/0893-3200.17.1.41
- Bodenmann, G., Bradbury, T. N., & Pihet, S. (2009). Relative contributions of treatment-related changes in communication skills and dyadic coping skills to the longitudinal course of marriage in the framework of marital distress prevention. Journal of Divorce & Remarriage, 50(1), 1–21. https://doi.org/10.1080/10502550802365391
- Fernández, Stefania (2017). Relaciones emocionales tóxicas de pareja, causas y consecuencias: feminicidio. Recuperado de http://repositorio.uees.edu.ec/bitstream/123456789/2102/1/2016210026_1.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.