Rețete delicioase de maioneză de casă
Aceste rețete delicioase de maioneză de casă sunt ușor de preparat și conțin ingrediente mult mai sănătoase decât majoritatea maionezei cumpărate din magazin. Acestea sunt ideale pentru îmbunătățirea gustului sandwich-urilor, al gustărilor, al salatelor și al multor alte preparate culinare.
Ingredientele de bază pe care le poți folosi sunt ouăle, uleiul, oțetul, sucul de lămâie și sarea. Cu toate acestea, pentru a da o notă mai specială anumitor rețete, îți recomandăm să folosești ierburi aromatice, condimente și alte ingrediente care să ofere mai multă aromă. Mai jos, vei afla cum să prepari 4 rețete delicioase de maioneză de casă. Ți-ar plăcea să încerci și tu? Urmează instrucțiunile de mai jos!
4 rețete delicioase de maioneză de casă
În zilele noastre, poți cumpăra numeroase tipuri de maioneze și dressinguri din magazine alimentare și supermarketuri. Cu toate acestea, multe persoane preferă să evite aceste produse procesate, deoarece conțin prea multe calorii și substanțe chimice.
Există alternative? Desigur că există!
Iată o mare varietate de rețete delicioase de maioneză de casă de care te poți bucura fără prea multe regrete. Le poți prepara folosind ingrediente naturale și sănătoase, care îți permit să eviți consumul excesiv de grăsimi inevitabil în cazul versiunilor comerciale.
Spor la treabă!
1. Rețetă de bază de maioneză de casă
Pentru început, îți vom prezenta o versiune de maioneză de bază care include o notă de muștar. Pentru preparare, poți folosi ulei de măsline extravirgin presat la rece. Procedând astfel, maioneza obținută va fi mult mai sănătoasă. Desigur, poți utiliza și un alt ulei.
Ingrediente necesare
- 2 ouă
- 2 linguri de oțet bio de cidru de mere (40 ml)
- ½ linguriță de muștar bio pudră (2,5 g)
- ½ linguriță de sare (2,5 g)
- 2 căni de ulei de măsline extravirgin presat la rece (500 ml)
Mod de preparare
- Începe prin a amesteca ouăle, oțetul de cidru de mere, muștarul și sarea într-un procesator alimentar (blender, mixer, etc.). Bate totul bine împreună.
- Apoi, cu procesatorul încă pornit, adăugă treptat uleiul de măsline, asigurându-te că acesta curge în fir subțire.
- Maioneza va deveni groasă. Când crezi că este suficient de densă, adăugă mai mult ulei și continuă să amesteci. Nu opri dispozitivul de procesare în timpul acestor operațiuni.
- La final, pune maioneza într-un borcan cu capac și depoziteaz-o în frigider.
Îți recomandăm:
2. Maioneză cu morcov
Ce zici de o maioneză de legume pentru întins pe pâinea prăjită? Dacă îți plac morcovi, această versiune de maioneză va fi preferata ta. Este o rețetă mai ușoară decât precedenta, dar cu o aromă fină de usturoi, oregano și piper cayenne.
Ingrediente necesare
- 1/2 cană de ulei de măsline sau ulei floarea soarelui (100 ml)
- 3 morcovi gătiți la aburi
- Sucul unei lămâi
- Sare si piper
- 2 căței de usturoi
- Oregano, piper cayenne și coriandru (după preferințe)
Mod de preparare
- În primul rând, fierbe morcovii până când se înmoaie.
- Apoi, pune-i în vasul procesatorului de alimente și adăugă usturoiul, lămâia și alte condimente.
- Pe măsură ce bați continuu, adăugă uleiul treptat până obții textura dorită.
3. Maioneză cu năsturel
Această rețetă rafinată iese în evidență datorită aromei unice. Este o opțiune ideală pentru a însoți aperitivele la ocazii speciale. Aroma sa se potrivește foarte bine cu nachos, pâine prăjită, biscuiți sărați și altele.
Ingrediente necesare
- Năsturel proaspăt (200 g)
- Maioneză obișnuită de casă (150 g)
- Cremă de brânză (100 g)
- 4 batoane de Surimi (sau de crab)
- 2 linguri de suc de lămâie (40 ml)
- Sare și piper (după gust)
Mod de preparare
- Îndepărtează tulpinile și părțile dure ale năsturelului. Apoi, fierbe-l pentru a se înmuia.
- După aceea, amestecă bine toate ingredientele.
- Pune preparatul obținut în frigider pentru cel puțin 2 ore.
- Consumă maioneza cu năsturel ca garnitură lângă alte preparate.
Îți recomandăm:
4. Maioneză cu lămâie verde (lime) și coriandru
Această maioneză de casă are un gust plăcut acrișor și chiar răcoritor. Această rețetă include suc de lămâie verde. Îți recomandăm să adaugi și puțin suc de lămâie clasică. În plus, nu poți rata aroma delicioasă a coriandrului.
Ingrediente necesare
- 1 ou întreg
- 3 linguri de suc de lămâie verde (60 ml)
- 2 linguri suc de lămâie (40 ml)
- 10 frunze de coriandru tocat
- Sare și piper (după gust)
- 1 cană de ulei de măsline (250 ml)
Mod de preparare
- Mai întâi, adăugă toate ingredientele într-un bol pentru amestecare manuală.
- Apoi, bate fără să te oprești până când maioneza devine groasă.
- Consumă maioneza cu salate, pește și preparate din carne.
Încă mai eziți să mănânci maioneză? Profită de aceste rețete delicioase de maioneză de casă și savurează-le ocazional alături de mâncărurile tale preferate. De asemenea, recomandăm consumul cu moderație, astfel încât să nu-ți crești foarte mult aportul de calorii.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.