5 sfaturi pentru a decora casa cu mini plante
A da o nota verde spațiilor interioare aduce multe beneficii. Unele plante servesc la purificarea aerului, altele la controlul temperaturii, iar altele emană o aromă plăcută. Dar, dacă chiar și florile din plastic pier în locuința voastră, trebuie să aflați cele mai bune sfaturi pentru a decora casa cu mini plante. Acestea sunt perfecte pentru începători sau oamenii ocupați.
Mini plantele înfrumusețează mediile și aduc o notă frumoasă de verde în interior. Mini plantele sunt foarte ușor de îngrijit; sunt adesea suculente mici și cactuși.
Bucătărie, living, băi, dormitoare… arată grozav în orice spațiu. Să vedem care sunt cele mai bune sfaturi pentru a decora casa cu mini plante!
5 sfaturi pentru a decora casa cu mini plante
1. Decorați bucătăria
Bucătăria este inima casei. Unele familii petrec multe ore împărțind acest loc. Prin urmare, scoateți în evidență frumusețea spațiului cu câteva plante suculente. De exemplu, mini cactușii pot trăi într-un mediu cald și luminos.
Ghiveciul este important. Acolo vă veți dezlănțui creativitatea și abilitățile manuale. Puteți reutiliza cutii vechi, cutii mici din lemn, borcane de sticlă și chiar cești de ceai. Încercați să alegeți suculente cu diferite aspecte.
Bucătăria are ferestre? Pervazul este ideal pentru decorarea cu mini plante. Rețineți că puteți personaliza recipientele cu autocolante și panglici, realizând o compoziție originală.
Descoperiți: 7 lucruri interzise vara
2. Folosiți masa de sufragerie
Mai multe mini plante pot înlocui vaza clasică de flori. Puteți opta pentru un recipient mare din ceramică, sticlă sau lut, de exemplu.
În interiorul acestuia, așezați mai multe mini plante de același tip sau variate. Pentru a le spori frumusețea, luați în considerare acoperirea suprafeței pământului cu perle albe.
Trebuie doar să aveți grijă ca baza vasului să fie curată. Când udați, asigurați-vă că există un drenaj bun și că zona este uscată, pentru a nu murdari fața de masă sau sticla.
3. Dați o notă verde livingului prin decorarea cu mini plante
Dacă bucătăria este inima locuinței, camera de zi este punctul central. Acolo sunt primiți oaspeții. Și aici mini plantele își pot găsi locul ideal. Creativitatea joacă un rol important. Ce părere aveți despre crearea unei mini grădini zen?
Puteți folosi pământ colorat și puteți crea mai multe straturi într-un vas de sticlă. O altă variantă este să aranjați plantele pe rafturile din camera sau să faceți un perete vertical plin cu mini plante. Posibilitățile sunt nelimitate.
4. Decorați baia
Creșteți cactuși în baie? Acest lucru este posibil în ciuda condițiilor umede. Ceea ce contează cel mai mult este să primească lumină naturală, așa că renunțați la această idee dacă baia nu are ferestre.
Aranjați plante mici pe blatul chiuvetei sau pe unele dintre rafturi, dar fără a supraîncărca spațiul. Un panou magnetic este o altă opțiune bună; acolo puteți agăța plantele prin lipirea unui mic magnet pe borcan.
Planta aeriană Tillandsia aeranthos este o alternativă bună dacă baia nu are lumină și flux de aer. Această plantă, fiind epifită, nu necesită sol și se poate adapta la condițiile descrise. Pe de altă parte, este cunoscută pentru capacitatea sa de a absorbi particulele poluante din aer.
5. Decorați dormitorul sau biroul
Alegeți plante care au capacitatea de a purifica aerul, de a absorbi substanțe nocive și de a elibera oxigen pe timp de noapte. Sansevierias și aloe vera îndeplinesc unele dintre aceste criterii, așa că le puteți pune în dormitor.
Puneți pur și simplu câteva ghivece mici pe noptieră sau comodă. În camera copiilor tăi, alegeți plante care nu au spini, cum ar fi Haworthias.
Și birourile pot fi decorate cu mini plante. Ele oferă un aer interesant și ajută la productivitate, la concentrare și la reducerea stresului.
Descoperiți: Cum se instalează un cort în grădină?
O notă de verde pentru o casă frumoasă
De ce să cumpărați flori de plastic pentru casă? Mini plantele au multe avantaje. În comparație cu cele din plastic, acestea își reînnoiesc florile frumos colorate și pot chiar purifica aerul din casă.
Dacă stăm să ne gândim un minut, oferă multe avantaje și nu cer prea mult la schimb. Țineți cont de aceste idei și faceți natura parte din familia voastră!
Nu vă temeți, mini plantele nu necesită multă îngrijire.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Claudio L. (2011). Planting healthier indoor air. Environmental health perspectives, 119(10), A426–A427. https://doi.org/10.1289/ehp.119-a426
- Lee, M. S., Lee, J., Park, B. J., & Miyazaki, Y. (2015). Interaction with indoor plants may reduce psychological and physiological stress by suppressing autonomic nervous system activity in young adults: a randomized crossover study. Journal of physiological anthropology, 34(1), 21. https://doi.org/10.1186/s40101-015-0060-8
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.