Tendoanele genunchilor - cum le întărești
Tendoanele și ligamentele sunt componente esențiale din structura corpului, mai ales datorită faptului că sunt strâns legate de mobilitatea genunchilor, de exemplu. Acestea leagă mușchii de oase, facilitând funcționarea corectă a articulațiilor.
Dacă te dor genunchii în urma suprasolicitării, acest articol îți poate fi de mare ajutor.
Nu uita că tendoanele și ligamentele de la genunchi necesită o hrănire corespunzătoare a organismului pentru a primi vitaminele și mineralele care le mențin puternice. În acest fel, îți îmbunătățești și calitatea vieții și ameliorezi durerea. Află mai multe despre acest subiect citind în continuare.
1. Remediu bogat în colagen pentru a-ți întări tendoanele genunchilor
Trebuie să începem prin a-ți oferi un sfat foarte important: este întotdeauna bine să ai în casă gelatină naturală. De ce? Pentru că gelatina hrănește tendoanele genunchilor, dar și părul, unghiile și pielea. Gelatina naturală, fără arome, este cea mai sănătoasă opțiune, întrucât conține o doză ridicată de colagen.
Te-ar putea interesa și:
Această proteină întărește tendoanele și ligamentele genunchilor, îți hidratează părul și îți face unghiile mai puternice. Nu ezita să încerci următoarea rețetă:
De ce ai nevoie pentru acest tratament cu gelatină?
- 1 banană coaptă
- Zeama de la 1 portocală
- 2 linguri de gelatină fără arome (40 grame)
- 2 linguri de miere de albine (60 grame)
Cum se prepară?
Stoarce portocala de zeamă. Curăță banana de coajă și strivește-o. Folosește o banană foarte coaptă, întrucât aceasta conține nutrienții care fortifică tendoanele și ligamentele. În plus, bananele oferă energie și proteine, precum și carbohidrați care revitalizează organismul.
Dacă adaugi și vitamina C din portocală, obții un adevărat „cocktail medicinal” pe care trebuie să îl servești de cel puțin două ori pe săptămână. Adaugă mierea peste piureul de banane, după care ocupă-te de prepararea gelatinei. Dizolv-o în apă, apoi încălzește amestecul până obții o consistență densă.
Este bine să încălzești puțin și zeama de portocale, peste care trebuie să adaugi treptat gelatina pentru a evita formarea de cocoloașe.
Acum ai nevoie de o formă potrivită. Toarnă amestecul din gelatină și zeamă de portocală în vasul ales și pune-l în frigider. Lasă-l să stea timp de 15 sau 20 de minute. După acest interval, ia forma și întoarce-o invers pe o farfurie pentru a răsturna conținutul.
Adaugă pe deasupra amestecul de banană și miere. Este un desert delicios!
2. Tratament cu ovăz, ananas și scorțișoară
De ce ai nevoie pentru această rețetă?
- 1 cană de fulgi de ovăz instant (150 grame)
- 250 ml apă
- 1 cană suc de ananas
- 1 cană suc de portocale
- 2 linguri de miere de albine (40 grame)
- 1 linguriță scorțișoară măcinată (7 grame)
- 2 linguri de migdale strivite (40 grame)
Cum se prepară?
Acest smoothie este bogat în magneziu, siliciu, vitamina C și bromelaină. Această ultimă substanță se află în compoziția ananasului și este excelentă pentru tratarea inflamațiilor rezultate în urma problemelor la genunchi.
Pentru a face tratamentul cât mai eficient, bea acest smoothie în fiecare dimineață cu micul dejun. Este ușor de preparat și combate atât durerea, cât și inflamațiile, în timp ce hrănește tendoanele și ligamentele de la genunchi.
Te-ar putea interesa și:
Dă apa în clocot, apoi adaugă fulgii de ovăz instant. Amestecă ușor și lasă-i să fiarbă. Adaugă în blender sucul de ananas, zeama de portocale, mierea, scorțișoara, migdalele și ovăzul.
Pasează toate ingredientele până obții un amestec fin și omogen. Dacă adaugi și un cub sau două de gheață, va fi și mai gustos.
3. Remediu cu lămâie și urzică
De ce ai nevoie?
- 80 grame de urzică
- Zeama de la 1 lămâie
- 1 litru de apă
Cum se prepară?
Această rețetă este foarte ușor de preparat. Poți să consumi acest tratament de trei ori pe săptămână. Trebuie doar să prepari un litru de ceai pe care să-l bei pe tot parcursul zilei.
Urzica este bogată în silicon, magneziu, potasiu și clorofilă, aceste substanțe fiind excelente pentru a-ți întări tendoanele și ligamentele. Nu poți să ratezi acest remediu simplu!
Pune un litru de apă la fiert. Adaugă urzica (nu contează dacă este proaspătă sau uscată). Lasă lichidul la infuzat timp de 15 minute.
Strecoară ceaiul într-o sticlă (din sticlă). Acoperă sticla și las-o să stea pentru o oră. După acest interval, poți să bei prima cană de ceai la temperatura camerei, apoi încălzește-l din nou. Adaugă câteva picături de zeamă de lămâie și două linguri de miere de albine.
Are o aromă puternică, dar mierea îi oferă un gust mai bun. Nu uita să bei acest ceai de trei ori pe săptămână pentru a avea genunchi mai sănătoși.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.