Rețetă delicioasă de burger de soia vegan
Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias
Rețete de burger de soia este o opțiune excelentă pentru a maximiza aportul de proteine din dietă. Această legumă conține nutrienți de înaltă calitate, chiar dacă digestibilitatea lor nu este ridicată.
Înainte de a începe, este important de menționat că unul dintre pilonii unei alimentații sănătoase este varietatea. Produsele de origine vegetală ar trebui să apară frecvent în dietă. Acestea conțin micronutrienți și fitochimicale care permit controlul stărilor inflamatorii ale organismului.
Ingrediente pentru burger de soia vegan
Dacă doriți să pregătiți un burger de soia rafinat, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 cepe
- Chimen pudră
- 1/2 cană de susan
- 200 de grame de soia
- Sare și piper după gust
- 1 strop de sos de soia
- 3 caței de usturoi tocați fin
- 100 de grame de făină de grâu
- 1 strop de ulei de măsline extravirgin
Cât despre făină, puteți folosi soiuri rafinate, dar cel mai bine este să optați pentru grâul integral. Are o concentrație mai mare de fibre, ceea ce va îmbunătăți sănătatea digestivă, stimulând tranzitul intestinal.
Instrucțiuni pas cu pas
Trebuie să începeți prin a hidrata boabele de soia. Pentru a face acest lucru, se pun într-un castron mare cu un pahar cu apă fierbinte pentru câteva minute.
În paralel, se îndepărtează coaja usturoiului și se zdrobește bine. Se curăță și ceapa și ardeii. Soia ar trebui să fie gata, așa că se stoarce cu mâinile până se usucă.
Făina de grâu, sosul de soia, chimenul, ceapa și ardeii sunt încorporate în bol, amestecând totul până când se obține o textură fină și manevrabilă. Corectați făina dacă este necesar.
În acest moment, trebuie să începeți să modelați burgerii. Pentru a face acest lucru, luați o porție de aluat, formați o minge și apoi aplatizați-o cu mâinile.
La final, rumeniți burgerii de soia pe ambele părți într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin, apoi scoateți-i pe o farfurie cu hârtie absorbanta pentru a îndepărta excesul de grăsime. Pot fi consumați ca atare sau cu pâine de bună calitate și alte legume.
Încercați și: Rețetă vegană de burger cu ovăz, dovleac, morcov
Beneficiile soiei
Nu putem termina această rețetă fără a preciza principalele beneficii ale includerii soiei în dieta obișnuită. Este necesar să se pună accent pe un regim variat și echilibrat, evitând astfel deficiențele esențiale de micronutrienți.
Completează aportul de proteine
Soia este o sursă de proteine. Este important să acoperiți cerințele zilnice ale acestor nutrienți pentru a evita dezvoltarea patologiilor care afectează masa slabă, precum sarcopenia. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în revista BioMed Research International.
Îmbunătățește sănătatea femeilor
O caracteristică a soiei este faptul că conține elemente numite izoflavone, cu beneficii asupra sănătății femeilor. Acestea reduc simptomele menopauzei și ar putea chiar reduce riscul de cancer de sân, potrivit unui studiu publicat în Clinical Nutrition.
Reduce riscul de cancer de prostată
Ani de zile s-a susținut că aportul de soia nu este potrivit pentru bărbați, deoarece influențează nivelul de testosteron. În prezent, această teorie este din ce în ce mai discutată.
De altfel, au ieșit la iveală anumite investigații care corelează consumul de soia cu o reducere a parametrilor care sunt considerați un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de prostată. Desigur, aceasta este momentan doar o ipoteză.
Recomandăm și: Cum se prepară o rețetă de salată de cartofi dulci și quinoa?
Burgerul de soia este hrănitor și ușor de preparat acasă
Este ușor să faceți acasă un burger de soia cu doar câteva ingrediente. Este o legumă care este considerată benefică pentru sănătate și care poate fi inclusă în dietă în mod regulat, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Desigur, este un pilon esențial în dieta vegană.
Dacă scopul este să vă îmbunătățiți sănătatea, va trebui să adoptați o serie de obiceiuri benefice. Nu este suficient doar să aveți grijă de alimentație, ci este esențial să faceți sport în mod regulat și să dormiți bine.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Martone, A. M., Marzetti, E., Calvani, R., Picca, A., Tosato, M., Santoro, L., Di Giorgio, A., Nesci, A., Sisto, A., Santoliquido, A., & Landi, F. (2017). Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. BioMed research international, 2017, 2672435. https://doi.org/10.1155/2017/2672435
- Zhao, T. T., Jin, F., Li, J. G., Xu, Y. Y., Dong, H. T., Liu, Q., Xing, P., Zhu, G. L., Xu, H., & Miao, Z. F. (2019). Dietary isoflavones or isoflavone-rich food intake and breast cancer risk: A meta-analysis of prospective cohort studies. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), 38(1), 136–145. https://doi.org/10.1016/j.clnu.2017.12.006
- Applegate, C. C., Rowles, J. L., Ranard, K. M., Jeon, S., & Erdman, J. W. (2018). Soy Consumption and the Risk of Prostate Cancer: An Updated Systematic Review and Meta-Analysis. Nutrients, 10(1), 40. https://doi.org/10.3390/nu10010040
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.