Siropul de salvie pentru un abdomen plat
Ai fi surprins să afli că există foarte puține plante medicinale cu atâtea beneficii ca salvia. Numele acesteia provine din latină și înseamnă “a salva” sau “a vindeca”. Deși siropul de salvie este folosit de obicei la gătit, acesta are proprietăți benefice autentice, cunoscute încă din antichitate.
Nu te ajută să reduci doar circumferința taliei, ci va îmbunătăți și digestia, va preveni inflamația și te va ajuta să te relaxezi…Veți afla mai multe în cele ce urmează.
Te-ar putea interesa și:
Salvia, planta femeilor
Beneficii pentru sănătate
- Este un antiinflamator ce ajută la ameliorarea durerilor articulațiilor mâinilor, degetelor și genunchilor…Este potrivită pentru artrită și în procesele reumatice.
- Salvia este și un antioxidant excelent. Previne oxidarea celulară și ajută oxigenarea acestora.
- Este de asemenea un bun diuretic, prevenind acumularea de fluide.
- Ajută memoria. Numeroase substanțe conținute de salvie sunt folosite la prepararea medicamentelor ce tratează maladia Alzheimer.
- Salvia este un excelent relaxant. Dacă bei infuzie de salvie noaptea te va ajuta să adormi.
- Salvia este un antispasmodic și antiseptic. Este folosită adesea pentru a trata problemele respiratorii și digestive.
- Un alt lucru notabil este faptul că salvia este foarte utilă în tratarea și îngrijirea pielii, ameliorarea ulcerelor, a rănilor, abceselor, infecțiilor cutanate…loțiunile tonice sunt foarte eficiente.
- Salvia este potrivită și pentru reglarea ciclurilor menstruale, dacă menstrația întârzie.
- Este perfectă pentru a ameliora simptomele menopauzei.
Cum te poate ajuta să ai un abdomen plat?
Salvia are, mai presus de toate, un efect de detoxifiere, dizolvă grăsimile, reduce inflamația abdomenului și previne constipația. Consumată frecvent, va ajuta la reducerea dimensiunilor abdomenului tău, eliminând inflamația și arzând grăsimea stocată acolo.
Te-ar putea interesa și:
Siropul de salvie pentru abdomen plat
- Pentru a prepara acest sirop ai nevoie de frunze de salvie și lămâie. Poți găsi salvie în magazinele naturiste. Este întotdeauna mai bine să achiziționezi salvia clasică, vândută în punguțe pentru infuzie.
- Bea siropul de salvie 4 zile consecutive, de două ori pe lună. În aceste zile va trebui să urmezi o dietă cu puține grăsimi, bogată în salate și fibre. Evită consumul de carne, dulciuri și alimente procesate.
- Bea siropul de salvie de trei ori pe zi. La micul dejun și înainte de cele două mese principale.
- Prepară sirop proaspăt de fiecare dată. Bea imediat după preparare. Pentru asta, ia șase frunze de salvie și adaugă-le într-un pahar cu apă fiartă.
- Apoi adaugă sucul de la o jumătate de lămâie.
- Amestecă bine infuzia de salvie cu sucul de lămâie.
- La final, adaugă două linguri de miere.
- Bea cât este cald un pahar întreg, imediat după trezire. Sevește alături la micul dejun un măr și toast de ovăz.
- Înainte de masa principală prepară un nou sirop de salvie. Poți de asemenea să prepari o salată de spanac cu nuci și sfeclă. Aceasta îți va oferi o multitudine de nutrienți și proteine, iar siropul de salvie îți va îmbunătăți digestia.
- Fă la fel la cină. Prepară siropul și bea-l cu zece minute înainte de cină. La masă servește vinete coapte și papaya ca desert. Ambele sunt detoxifiante, sărace în grăsimi și au suficiente vitamine. Dacă ți se face foame între mese, consumă un fruct.
- Reține că aceasta este o dietă restrictivă ce trebuie urmată doar patru zile și de două ori pe lună. Încetul cu încetul vei observa apariția unui abdomen plat.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ebert, T. A., Kevan, P. G., Bishop, B. L., Kevan, S. D., & Downer, R. A. (2007). Oral toxicity of essential oils and organic acids fed to honey bees (apis mellifera). Journal of Apicultural Research. https://doi.org/10.1080/00218839.2007.11101398
- Orhan, I., Kartal, M., Naz, Q., Ejaz, A., Yilmaz, G., Kan, Y., … Iqbal Choudhary, M. (2007). Antioxidant and anticholinesterase evaluation of selected Turkish Salvia species. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.10.030
- Topçu, G. (2006). Bioactive triterpenoids from Salvia species. Journal of Natural Products. https://doi.org/10.1021/np0600402
- Drugs and Lactation Database (LactMed). Sage. National Library of Medicine (US), 2006.
- Poulios E., Giaginis C., Vasios GK., Current advances on the extraction and identification of bioactive components of sage (salvia spp.). Curr Pharm Biotechnol, 2019. 20 (10): 845-857.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.