Logo image
Logo image

Trucuri de machiaj ce îți fac fața să pară mai slabă

4 minute
Dacă vrei ca fața ta să pară mai slabă, poți utiliza diverse trucuri de machiaj, precum aplicarea de culori deschise sau închise pentru a obține anumite efecte. În cazul în care nu obișnuiești să porți mult machiaj, acordă o atenție specială regiunii ochilor.
Trucuri de machiaj ce îți fac fața să pară mai slabă
Ultima actualizare: 17 ianuarie, 2019

Pentru a-ți face fața să pară slabă și atractivă, nu trebuie decât să aplici câteva trucuri de machiaj foarte simple. Nu este nevoie să fii un „make-up artist” profesionist sau să petreci ore în șir în fața oglinzii dacă vrei să reduci volumul obrajilor sau să accentuezi conturul feței.

Nu ai nevoie decât de o pudră iluminatoare, un fond de ten de calitate, un blush, un tuș de ochi și o pensulă.

Ce trucuri de machiaj te ajută să-ți faci fața să pară mai slabă?

Primul pas este achiziționarea unui demachiant de calitate. Pielea curată, lipsită de ulei și buzele exfoliate sunt ingrediente cheie pentru ca machiajul pe care îl aplici să reziste mai mult timp. Vei arăta de parcă ai fost machiată de un profesionist.

Nu ezita să încerci următoarele trucuri de machiaj inedite:

1. Fondul de ten – echilibrul dintre regiunile deschise și cele întunecate

Some figure

Cu siguranță ai auzit de un nou trend numit „conturarea feței”. Deși la prima vedere acest stil de machiaj poate părea exagerat și oarecum ridicol, putem evita să arătăm ca un „raton” dacă dăm dovadă de puțină grație și stil.

Te-ar putea interesa și: 

7 secrete pentru un machiaj reușit și rezistent

Dacă îți cunoști bine liniile feței, poți obține rezultate de-a dreptul uimitoare.Așadar, încearcă să-ți „conturezi fața” fără a aplica machiaj în exces.

Ce trucuri de machiaj trebuie să aplici pentru a-ți scoate în evidență trăsăturile feței?

Ai nevoie de următoarele:

  • Un anticearcăn
  • Un fond de ten ce se potrivește cu pielea ta
  • O bază pentru machiaj care este cu două nuanțe mai închisă decât tenul tău obișnuit
  • O pudră iluminatoare
  • O pudră de fixare sau o pudra translucidă

Mai întâi trebuie să aplici anticearcănul.

  • Apoi, aplică și întinde fondul de ten pe toată fața. Dacă acest produs are în compoziția sa și cremă de protecție solară, beneficiile obținute vor fi amplificate.
  • Acum trebuie să te concentrezi asupra regiunilor pe care vrei să le scoți în evidență. Aplică o bază pentru machiaj mai închisă de-a lungul liniilor ce se întind de la urechi spre obraji (vezi fotografia de mai sus).
  • O altă linie trebuie să lege tâmplele de maxilar, iar ultima linie se va termina imediat sub bărbie. Netezește baza pentru machiaj cu degetele.
  • Acum a venit momentul să-ți finisezi look-ul cu ajutorul pudrei iluminatoare. Conform specialiștilor, dacă aplici acest machiaj pe partea superioară a frunții, pe centrul nasului și de-a lungul maxilarului, cei care te privesc nu vor mai observa regiunile mai largi ale feței.
  • La final, aplică pudra de fixare sau cea translucidă pentru a-ți fixa machiajul.

2. „Ochii de pisică” – un look mai alungit

Some figure

„Ochii de pisică” reprezintă unul dintre cele mai elegante și simple trucuri de machiaj pe care le poți încerca. Utilizează creionul de ochi pentru a obține un look felin clasic, ce produce un efect rafinat care face fața să pară mai slabă.

Instrucțiuni

  • Începe prin a aplica baza de machiaj pentru a masca ridurile și orice alte imperfecțiuni.
  • Apoi, aplică un fard de ochi nud sau bej.
  • Pentru a obține „ochii de pisică”, nu trebuie decât să trasezi o linie foarte subțire de-a lungul genelor superioare. Pentru ca look-ul tău să fie „felin”, alungește ultima linie de la colțul ochiului în sus.

3. Alungește-ți sprâncenele

Some figure

Puține trucuri de machiaj sunt la fel de utile dacă vrei să-ți faci fața să pară mai slabă. Sprâncenele voluminoase umplu spațiul gol din partea superioară a feței, ajutându-te să obții un look mai ascuțit. De asemenea, acest truc te ajută să ai o expresie mai interesantă.

Instrucțiuni

  • Începe prin a-ți pieptăna sprâncenele cu o perie specială. Perie-le în sus.
  • Cu ajutorul unui creion pentru sprâncene, trasează o linie în direcția creșterii părului, apoi utilizează o pensulă pentru a acoperi orice porțiuni goale. Rezultatul te va încânta!

4. Blush-ul, un alt ingredient-cheie

Blush-ul reprezintă un alt instrument util dacă vrei ca fața ta să pară mai slabă. Optează pentru nuanțe de roz sau oranj. Secretul este să aplici blush-ul chiar pe mijlocul pomeților și de-a lungul pantei acestora (asemenea unui triunghi inversat).

5. Rujează-te în tonuri nude sau aplică luciu de buze

Some figure

Deoarece până acum ai aplicat trucuri de machiaj ce ți-au accentuat ochii și pomeții, ca sa să obții un look echilibrat este indicat să eviți rujurile închise la culoare.

Te-ar putea interesa și:

Cea mai bună rutină de machiaj pentru începătoare

Cele mai bune variante sunt rujurile roz sau bej sau un simplu luciu de buze. Acest truc subtil te ajută să obții un look natural. Utilizând „ochii de pisică” și contururile închise, fața ta va avea un aspect luminos și atractiv și va părea slabă și echilibrată.

Nu ezita să încerci cele cinci trucuri de machiaj prezentate în acest articol pentru a obține look-ul dorit.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vecino, X., Cruz, J. M., Moldes, A. B., & Rodrigues, L. R. (2017). Biosurfactants in cosmetic formulations: trends and challenges. Critical Reviews in Biotechnology. https://doi.org/10.1080/07388551.2016.1269053
  • GRAHAM, J. A., & JOUHAR, A. J. (1981). The effects of cosmetics on person perception. International Journal of Cosmetic Science. https://doi.org/10.1111/j.1467-2494.1981.tb00283.x
  • Nikdavoodi Jeanette. (2012). The Imapct of Attitude, Subjective Norm and Consumer Innovativeness on Cosmetic Buying Behavior. Lund University.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.