Logo image
Logo image

Slăbește prin detoxifierea ficatului

4 minute
Ficatul este principalul organ în cadrul procesului de ardere a grăsimilor. Atât vezica biliară cât și ficatul cooperează pentru a procesa grăsimile.
Slăbește prin detoxifierea ficatului
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante

Ultima actualizare: 22 ianuarie, 2019

Dacă vrei să slăbești, unul dintre pașii esențiali pe care trebuie să-i urmezi este să-ți menții ficatul sănătos și lipsit de toxine. Însă, uneori se întâmplă să consumăm anumite alimente ce nu sunt bune pentru noi. Slăbește prin detoxifierea ficatului urmărind sfaturile de mai jos!

Legătura dintre ficatul nostru și pierderea în greutate

Probabil că ți s-a mai întâmplat și ție: adopți o dietă nouă, începi să faci exerciții și chiar te și înfometezi, dar cântarul tot îți zice că nu ai reușit să dai jos nici măcar un kilogram. Care este motivul? Mulți doctori și nutriționiști afirmă că, dacă ficatul nu este îngrijit așa cum trebuie, acesta se va împotmoli cu toxine și grăsime și va fi suprasolicitat.

Unul din cei mai mari inamici ai ficatului este obezitatea. Acumularea excesivă de grăsimi în organism poate duce la apariția mai multor boli, cum ar fi ficatul gras, bolile cardiovasculare sau chiar diabetul. În plus, prezența lipidelor și a toxinelor în ficat îngreunează considerabil orice cură de slăbire.

Ficatul este principalul organ în cadrul procesului de ardere a grăsimilor. Atât vezica biliară cât și ficatul cooperează pentru a procesa grăsimile. Dacă ambele organe sunt aglomerate de toxine, ele nu vor putea funcționa așa cum trebuie. Așadar, este foarte important să ne menținem ficatul și vezica biliară sănătoase pentru a slăbi.

8 modalități prin care se slăbește prin detoxifierea ficatului

1. Mănâncă avocado!

Some figure

Slăbește mâncând o jumătate de avocado în fiecare zi și ajută la detoxifierea ficatului. Nu e nimic mai sănătos. Bogat în grăsimi bune, acesta este unul dintre cele mai sănătoase fructe în ceea ce privește curățarea organismului. Fructele de avocado merg de minune la micul dejun sau într-o salată. Acestea, consumate în moderație, ne pot ajuta să slăbim.

Vezi și:

Motive pentru care să mănânci mai mult avocado

2. Mănâncă cerealele integrale!

Some figure

Consumul de cereale integrale cum ar fi grâul, orzul, ovăzul și orezul brun este foarte sănătos. Secretul constă în conținutul de vitamina B al acestor alimente, ce stimulează arderea grăsimilor și contribuie la întărirea și decongestionarea ficatului. Nu numai că cerealele integrale te vor ajuta să slăbești, dar te vor și ajuta să-ți menții sănătatea.

3. Bea ceai verde!

Some figure

Cu siguranță ai auzit deja de beneficiile pe care ni le oferă ceaiul verde, ce are un conținut bogat de antioxidanți care contribuie la procesul de detoxifiere și stimulează metabolismul. În plus, datorită conținutului său de catechine, această băutură poate îmbunătăți funcționarea ficatului.

Slăbește savurând o ceașcă de ceai verde, care ajută la detoxifierea ficatului. Acest ceai este un remediu delicios, nu dă niciodată greș și te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea.

4. Mănâncă struguri!

Some figure

Nu are importanță ce tip de struguri alegi — aceste fructe sunt o comoară de antioxidanți ce promovează producția de bilă și detoxifierea ficatului. În plus, datorită conținutului lor de resveratrol, strugurii mai au și proprietăți anti-îmbătrânire și promovează sănătatea cardiacă.

5. Mănâncă un măr verde în fiecare zi!

Some figure

Așa cum am mai menționat și în alte articole, merele verzi (cum ar fi cele Granny Smith), sunt unul dintre cele mai bune alimente cu care ne putem începe ziua. Acestea conțin pectină și alți compuși chimici, ce ne pot ajuta organismul să elimine toxinele din tractul digestiv, ceea ce ne va îmbunătăți funcționarea ficatului și ne va ajuta să slăbim.

6. Bea suc de sfeclă și morcovi

Some figure

Probabil că ai mai auzit de acest suc natural, gustos și foarte sănătos. Sucul de sfeclă și morcovi ne poate ajută să slăbim, contribuie la procesul de detoxifiere și are un conținut bogat de flavonoide și betacaroten. Aceste două legume ajută la stimularea și îmbunătățirea funcționării ficatului. Te sfătuim să bei acest suc de trei ori pe săptămână.

7. Mănâncă legume verzi!

Some figure

Legumele verzi cum ar fi spanacul, măcrișul, varza de Bruxelles, rucola și andivele sunt ideale pentru a-ți detoxifia ficatul. Conținutul de clorofilă al acestora contribuie la eliminarea toxinelor din fluxul sanguin și, ajutând ficatul să-și îndeplinească funcțiile, facilitează procesul de purificare al organismului.

8. Profită de puterile vindecătoare ale uleiului de măsline și a zemii de lămâie

Some figure

Nu este prima dată când îți vorbim despre acest remediu. Nu trebuie decât să înghiți o lingură de ulei de măsline cu trei picături de zeamă de lămâie în fiecare dimineață, iar toate toxinele din organismul tău vor fi eliminate și intestinele ți se vor curăța.

Îți sugerăm să citești și:

10 întrebuințări mai puțin cunoscute pentru uleiul de măsline

Această combinație este foarte benefică pentru digestie și ne pune la dispoziție toți acizii grași esențiali și o grămadă de vitamine. Nu e greu deloc să-l prepari, nu costă mult și te va ajuta mult mai mult decât o pastilă.

Acum că știi cum se slăbește prin detoxifierea ficatului, nu mai amâna și începe chiar de astăzi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Karl, J. P., & Saltzman, E. (2012). The Role of Whole Grains in Body Weight Regulation. Advances in Nutrition: An International Review Journal. https://doi.org/10.3945/an.112.002782
  • Hursel, R., Viechtbauer, W., & Westerterp-Plantenga, M. S. (2009). The effects of green tea on weight loss and weight maintenance: a meta-analysis. International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/ijo.2009.135
  • Zheng, G., Sayama, K., Okubo, T., Juneja, L. R., & Oguni, I. (2004). Anti-obesity effects of three major components of green tea, catechins, caffeine and theanine, in mice. In Vivo. https://doi.org/10.1002/(SICI)1522-2675(19990113)82:1<138::AID-HLCA138>3.0.CO;2-G
  • Baldwin, J., Collins, B., Wolf, P. G., Martinez, K., Shen, W., Chuang, C. C., … McIntosh, M. K. (2016). Table grape consumption reduces adiposity and markers of hepatic lipogenesis and alters gut microbiota in butter fat-fed mice. Journal of Nutritional Biochemistry. https://doi.org/10.1016/j.jnutbio.2015.08.027
  • Eberhardt, M. V., Lee, C. Y., & Liu, R. H. (2000). Antioxidant activity of fresh apples. Nature. https://doi.org/10.1038/35016151
  • Krajka-Kuźniak, V., Szaefer, H., Ignatowicz, E., Adamska, T., & Baer-Dubowska, W. (2012). Beetroot juice protects against N-nitrosodiethylamine-induced liver injury in rats. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2012.03.062
  • Barbaro, B., Toietta, G., Maggio, R., Arciello, M., Tarocchi, M., Galli, A., & Balsano, C. (2014). Effects of the olive-derived polyphenol oleuropein on human health. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms151018508

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.